Je geeft simpelweg aan waar en wanneer je wilt schaken, best minstens enkele dagen op voorhand. Alle geregistreerde gebruikers van Chesspotz zullen een melding krijgen dat er een nieuw event werd aangemaakt. Binnen de kortste keren heb je een schaakdate!

Zorg dat je ingelogd bent op de site van Chesspotz. Bij Events klik je op de rode plus bij New event: kies een locatie uit de lijst, voer een tijdstip in en activeer door op "1" te zetten. Men kan zich ook aanmelden op een reeds aangemaakt event, door op "show details" te klikken en daarna op "aanmelden" te klikken. Als je een event wil aanmaken op een nog niet bestaande locatie in de locatielijst, dan geef je deze locatie door via de Contact knop (naam plek, type plek, adres, postcode en gemeente).

Er wordt naast schaakclubs ook op vele publieke plekjes zoals bibliotheken, koffiebars, parken, enz.. geschaakt. Daarenboven vinden velen het online schaken minder aangenaam, hebben er genoeg van om tegen een computer te spelen of hebben dikwijls gewoon niemand om fysiek tegen te spelen. De enige echte manier om te schaken is dan ook tegen een persoon in levende lijve. Met deze webapp kunnen alle schakers elkaar vinden.

Stuur ons een bericht via de Contact-knop en het Chesspotz Team neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Omdat we willen vermijden dat mensen locaties aanmaken die geen publieke plekken zijn, maakt het Chesspotz Team zelf de locaties aan op aanvraag via de Contact knop. De volgende gegevens zijn nodig: naam plek, type plek, adres, postcode en gemeente. Een voorbeeld: Tydeeh, jeugdhuis, Rivierstraat 8, 2400 Mol. De locatie van een schaakclub kan uiteraard ook. Geef de details gewoon even door en we maken de locatie voor u aan, zodat uw schaakafspraak (event) kan aangemaakt worden op uw favoriete schaaklocatie.

Jazeker, heeft u bvb een vraag over de schaakregels, heeft u interesse in schaaklessen, wilt u schaakmateriaal aankopen maar u weet niet waar dat best te doen, of wilt u gewoon weten waar de dichtstbijzijnde schaakclub zich bevindt? Stuur uw vraag via de Contact knop en we proberen zo spoedig mogelijk te antwoorden. Als u graag mondelinge uitleg heeft, meld dit en dan zullen we een telefoonnummer in ons antwoord zetten, waar u naar kan bellen met uw schaakvraag.

Het doel is het verbinden van alle soorten schakers met elkaar. Beginnende schakers, thuisschakers, caf├ęschakers, clubschakers,... Een netwerk van schakers is enkel mogelijk als er deelnemers zijn, dus het belangrijkste is dat schakers zich hier registreren. Hoe meer schakers zich registreren, hoe meer kans op een geslaagd netwerk. Ook wil Chesspotz alle publieke schaakplekjes en clublocaties zichtbaar maken voor die mensen om daar een schaakafspraak te kunnen maken op hun gewenste tijdstip.

Een downloadbare app via bvb de Appstore of de Playstore kost teveel geld om te maken. Het Chesspotz Team bestaat dan ook enkel uit onbezoldigde vrijwilligers.

Jazeker, onderaan de homepage kan u de Chesspotz website delen met uw Facebook vrienden.

Stuur hierover een berichtje naar het Chesspotz Team langs de Contact knop en we zullen u de nodige info verschaffen om aan deze stickers te geraken.

Jazeker, als uw club een toernooi organiseert of gewoon clubavond houdt, dan kan hiervoor perfect een event aangemaakt worden langs de Events knop. De locatiedetails geef je gewoon even door via de Contact knop en het Chesspotz Team zal die dan zo snel mogelijk aanmaken. De volgende gegevens zijn nodig: naam plek, type plek, adres, postcode en gemeente. Een voorbeeld: Tydeeh, jeugdhuis, Rivierstraat 8, 2400 Mol.

Op deze moment staat de functionaliteit om uw gewenste schaakregio aan te geven nog niet op punt. Bedoeling is wel dat de Chesspotz-leden op termijn enkel een mail krijgen over nieuwe events uit hun gewenste regio.

Ga naar Events en klik op "Show details" bij het event van uw interesse. Klik nu op "aanmelden" onder het Chesspotz logo. U kan nog een comment noteren en dan drukt u op Create. Nu staat uw naam, niveau, elo en de eventuele comment toegevoegd bij het event en krijgt de organisator hiervan een melding (dit laatste is under construction).

Automatische mail naar organisator van event zodra iemand zich toevoegt. Leeftijd van leden zichtbaar maken bij deelnemers events. Zoekmogelijkheid bij events op postcode of gemeente. Afstandsberekening geografie, zodat leden enkel mails krijgen van events op x km van hun postcode. Chat-functionaliteit. Franstalige, Duitstalige en Engelstalige versie.

Jazeker, bij het aanmaken van een nieuw event kan u naast iedere locatie tussen de haakjes zien hoeveel events er al ooit zijn aangemaakt. Dit is wel enkel zichtbaar op de desktopversie, niet op de mobiele versie van deze site.